Rüyada hicri aylar görmek

1. Muharrem: Eğer rüya, bu ayda görülürse, bu rüya hatasız salih bir rüyadır. Rüyada Muharrem ayını görmek, sıkıntıdan, hapislikten kurtulmaya ve hastalıktan şifa bulmaya işaret eder. Gurbette olan insan rüyasında muharrem ayını görse, vatanına döner. Eğer rüya sahibi günahkâr ise, tövbe eder. Çünkü o ayda Âdem (A.S.) in tövbesi kabul edilmiştir.

Rüya sahibi çocuğunun olmasını arzu ediyorsa, salih bir çocuğu olur. Rüyayı gören sıkıntıda ise, bundan kurtulur, düşmanı varsa düşmanından emin olur. Bazen de rüya sahibi bidat ve sapıklıktan dönmekle Allah’a tövbe eder ve günahlarından kurtulur. Rüya sahibi memuriyetten ayrılmışsa, tekrar memuriyete döner. Eğer rüyayı gören fakir veya hasta ise, hastalıktan şifa bulur ve Allah-u Teâla onun fakirliğini giderir.

2. Safer: Safer ayında görülen rüya, pek makbul sayılmamıştır. Keder ve uzun tu içinde bulunan bir kimsenin rüyada safer ayını görmesinde bir zarar yoktur. Eğer rüyayı gören hasta olursa, şifa ve sıhhat bulacağına, keder ve üzüntüden kurtulacağına işaret eder.

3. Rebi-ül Evvel: Bu ayı rüyada gören kimsenin kazanç ve ticareti sürekli ve kârlı olur. Sevinç ve ferahlığa erişir. Bu ayda görülen rüyalar sahih olup, rüyayı görenin salih bir erkek çocuğu olur. Rüya bu ayda görülmüş ise, iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir devlet adamı müjdesi alır.

4. Rebi-ül Ahir: Bir kimse rüyasında bu ayı görse, düşmanına galip gelir, âlim ve çok cesur bir oğlan çocuğu olur.

5. Cemaziyel Evvel: Bu ayda bu rüyayı gören kimsenin, işlerinde durgunluk olur ve alışveriş isteği azalır. Rüyada Cemaziyel Evvel: a ayını gören kimse, kızını veya hanımını kaybeder. Zira Peygamberimizin kızı Hz. Fatimatüz Zehra (rha), bu ayda vefat etmiştir.

6. Cemaziyel Ahir: Bu ayda görülen rüyaların hükmü umumiyetle çıkmaz. Rüya hayırda olsa, ser de olsa böyledir.

7. Receb: Bu ayda görülen rüya, kuvvetli olur, hayır kapıları açılır ve şerler hayırlara dönüşür. Tabirci, recep ayında görülen rüyayı hayırla tabir etse, aksi çıkmaz. Bir kimse rüyada recep ayını görse, şerefe meziyete işaret eder. Zira Resulullah (SAV.), o ayda miraca çıkmıştır.

8. Şaban: Bu ayda görülen rüya hayra işaret ederse, ayıptan beri olur, büyük ve hayrı çoğalır. Eğer ser olursa, gecikir ve doğru çıkmaz. Bir kimse rüyasında saban ayını görse, o devlet adamlarının azledileceğine işaret eder.

9. Ramazan: Bu ayda bütün kötülük kapıları kapanır ve görülen hayırlı rüya çabuk çıkar. Ramazanda görülen çirkin rüya sıhhatli değildir. Ramazandaki hayırlı rüyanın hükmü gecikmez, şerlisinin hükmü ise, gecikir ve tabir de edilmez. Bu ayda görülen rüyada inançsız insanın durumu, mümininkinin tersidir. Gayesiz insanın gördüğü rüya, kötülükten başka bir şey değildir. Bir kimse rüyada ramazan ayını görse, bu bereket, hayır, iyilikle emredip kötülükten nehy etmeye işaret eder. Eğer rüyayı gören ilim veya Kuran öğreniyorsa, buna muvaffak olur. Çünkü Kuran-ı Kerim bu ayda nail olmuştur.

10. Şevval: Bir kimse rüyada şevval ayını görse üzüntülerden kurtulmaya, ferahlık ve sevince işaret eder. Zira şevval ayı bayram ayıdır.

11. Zilkade: Bu ayda görülen rüyalarda pek hayra yorumlanmaz. Yolculuğa çıktığını gören kimse, sefere çıkmasın.

12. Zilhicce: Rüyada Zilhicce ayında olduğunu veya kurban kestiğini veyahut kurban bayram namazı kıldığını gören kimsenin, bu rüyası borçlarını ödemesine, yaptığı adakları yerine getirmesine, tövbe etmesine ve sapıklıktan sonra hidayete erişmesine işaret eder. Bazen de bu rüya, âlimlerin kaybedilmesine ve devlet adamlarının görevlerinden ayrılmasına işaret eder.

Bu tabirle ilgili yorumunuzu bize yazın